Naturmeditation/healing/selvudvikling

Heinrich Johansen Meditation tilbyder gruppeundervisning og enesessioner afholdt i og med naturen.

Næste 4 dages kursus-retræte afholdes den 23 – 26.5 og 29.8 – 1.9 2019.

Læs mere her:

Alt naturen ønsker fra os, er vores opmærksomme nærvær og vågne helhjertede kontakt. Naturen tjener os til frisættelse af fuldt liv (lifefulness),  i vores sind, krop, hjerte, sjæl og ånd.
Gennem porten til helhjertet vågen væren i naturens milde & vilde, stille & kraftfulde tempel, findes en eventyrlig vej hjem gennem livets store mysterie; længslens levende & legende vej til indre frihed og essens.

Udgangspunktet er naturen på Himmelbjerg-egnen i det midtjyske Søhøjland eller på Helgenæs ved Mols Bjerge.

At arbejde med sine personlige indre processer i pagt med naturen, er en vej ind mod sjælen i meditativ fordybelse og healing.

Naturens kraft er healende for det moderne menneske. Vores nervesystem afbalanceres og organismen falder til ro, hvilket er nødvendigt når vi taler f.eks. stressreducering eller meditativ fordybelse mm.

Naturens udtryk og kreative levende landskaber, fremstiller ofte de indtryk og “indre landskaber” der foregår i vores sind, krop, hjerte og sjæl.

Sessionerne handler bl.a. om at lytte til naturens tegn og se bevægelserne heri som spejlbilleder af egne indre processer og som noget man som menneske kan navigere efter. F.eks. i stressbehandling eller sin egen unikke livsvej at gå.

Gennem mere end 25 år har Heinrich arbejdet med dybere personlige processer på ophold i naturen i bl.a. Canada, Wales, Australien, Nepal, Indien, Danmark, Island, Norge og Sverige.

Han har blandt andet modtaget undervisning af amerikanske John Milton (Way of nature), samt american native indians og sydamerikanske shamaner og taget kurser og uddannelser indenfor friluftsliv og mountain leadership mm.

Kontakt Heinrich på mail:

ikon_kontakt

kilde-vhundsoe

I naturen inviteres vi til at lytte til hjertets visdom, til vores egen unikke kilde.

Udtalelser fra deltagere:

“Tusind tak for introduktionen til Four Strong Winds – det gav vildt meget mening og vandt virkelig genklang i mig. At udforske sammen med andre forstærker og beriger oplevelserne, så fællesskabet var en klar gevinst.

Retrætet har givet mig indblik i hvad der er af uendelige muligheder (endda lige udenfor min hoveddør) og har vigtigst af alt givet mig lyst at gøre mere af det fremover.  Retrætet anbefales til alle!  Især dem som har lyst til at komme med på eventyr ud i og ind i forunderlige landskaber”.
Lone Jespersen

“Det er fantastisk at mærke naturen med åbent nærvær. Alle sanser bliver aktiveret i stille og sanselig opmærksomhed. Jeg føler mig nu mere et med skoven og har fået et universelt redskab til at komme dybere i mig selv. Jeg bliver guidet og støttet på vejen i mit tempo. Jeg giver kurset min varmeste anbefalinger”.
Gorm

“Hvis man er bare en smule nysgerrig på, hvordan naturen kan bidrage til healing, sundhed og generelt velvære (som flere og flere undersøgelser bekræfter), så kan jeg på det varmeste anbefale Heinrichs naturretræte. Heinrich formidler sin store viden og erfaring på eminent vis; let, legende og inspirerende, og Himmelbjergegnen er et fantastisk smukt sted med mange forskellige, magiske landskaber at gå på opdagelse i. Jeg havde set frem til naturretræten, men blev overrasket over, HVOR meget jeg fik ud af det. Medicinhjulet, som vi blev introduceret til og arbejdede med, er et virkelig spændende og stærkt værktøj, som man kan lege videre med på egen hånd bagefter. Naturen er fuld af eventyr, og med Heinrich som guide, kan man trygt tage på opdagelsesrejse!”
Cecilie Bech Christensen.

“På bare fødder fandt jeg mig selv legende og dansende gennem skoven. Som en lille pige på store nye eventyr – i et lidt farligt, men mest magisk univers, hvor jeg opdagede at alt det jeg møder i naturen, møder jeg i mig selv. Uglens visdom. Træernes storhed. Mørke, bortgang og forfald, der skaber liv til nye vækst- og livsformer. Alt sammen symboler på indre tilstande.
Det var magisk at opleve, hvordan teorierne på denne dag blev leget ind med nænsomhed og hvordan mødet mellem menneske og natur giver større og dybere forståelse for – og erfaring med – naturen omkring os, naturen i os og samspillet mellem de to. Jeg blev i høj grad forført – men ikke forledt”.
Lene Bach pedersen